Full satsning i Sernekes färger!

Det finns två proffslag som drivs och tävlar i Sernekes färger vilket många säkert lagt märke till under de senaste åren. Team Serneke i längdskidåkning och Serneke Allebike Crosscountry Team i mountainbikecykling.

Hur kommer det sig att det finns två Serneke-team som tävlar på elitnivå i sin respektive sport?

De två teamen är en del av vårt bolags stora engagemang i idrott och föreningsliv. Vi sponsrar cirka 130 föreningar och några av dem är på elitnivå. Att vi har två egna team är speciellt eftersom lagen bär vårt namn och våra färger, därigenom blir engagemanget både från dem och från oss större. På många sätt förkroppsligar teamen Sernekes varumärke värderingar. Bakom teamen finns starka personer som genom ett enormt engagemang och driv har byggt vinnande team som nått stora framgångar inom sina respektive sporter.

Hur började det?

Att det handlar om just två lag i cykling respektive skidåkning har med Ola Sernekes egna stora passion för dessa sporter att göra.

Allebike är ett familjeföretag från Alingsås som tillverkar exklusiva mountainbike- och landsvägscyklar och som Ola känner sedan länge. Historien om Allebike är fantastisk – familjen bytte sin stora grossistverksamhet inom frukt och grönt till cykeltillverkning bara för deras stora intresse för cykelsporten.

Skidlaget, som tävlar i den internationella långloppscirkusen Ski Classics, skapades genom att Ola och teamchefen Martin Holmstrand träffades vid ett seedningslopp inför Vasaloppet. De båda började prata och ganska snart uppkom idén om att om att bygga ett vinnande team inom längdskidåkning. Martin stod för kunskapen inom skidåkning medan Ola hade möjligheten att stötta denna satsning och samtidigt profilera Serneke mot hälsa och friskvård.

”Vår förhoppning är att Team Serneke ska inspirera såväl ungdomar som våra egna anställda att röra på sig och då gärna genom en så fantastisk idrott som längdskidåkning.” har Ola bland annat uttryckt angående skidteamet, detsamma gäller så klart även cykelteamet.

Både Serneke Allebike Team och Team Serneke kommer att delta i olika evenemang och tävlingar under året där vår personal kommer att kunna medverka. Vi uppmuntrar därför kollegor att, oavsett erfarenhet eller träningsnivå, vara med på dessa tillfällen. Att medverka är både roligt, utvecklande och skapar en suverän sammanhållning mellan våra fantastiska kollegor.