Summering av säsongen 2018/19

Published on 21 april, 2019

Vi kan nu lägga ännu en säsong till handlingarna och i vårt fall den tredje med Team Serneke. En säsong där avslutande lopp var höjdpunkterna och resulterade i de bästa resultaten. Sista loppet mellan Ylläs och Levi gav nästan ytterligare en pallplats för oss på herrsidan genom Anders Mölmen Höst och Oscar Persson Blev 11:a och bästa svensk. Oscar slår också till med karriärbästa på Birkebeinerloppet med en 7:e plats några veckor tidigare. Julia startar säsongen riktigt bra och får bla bära den rosa ungdomströjan efter Kaiser Maximilian Lauf. Pontus gör återigen sin bästa säsong där de starkaste insatserna kom på Marcialonga och Kaiser Maximilian Lauf. Bob gör visserligen en stabil säsong men utan tidigare toppar. Om det mesta blåste medvind förra säsongen så har det varit motsatsen nu och extra tydligt var det på vinterns bästa lopp på La Diagonela då han tappade skidan istället för att få ett riktigt toppresultat. Ludwig levererar karriärbästa flera gånger och bästa loppet var liksom förstnämnda mellan Ylläs och Levi. Jimmie får en nytändning genom ett annorlunda upplägg mot tidigare år och vinner flera svenska långlopp och gör sedan en stabil insats under Vasaloppet. Ett Vasalopp som var speciellt på många sätt detta år.

Överlag är det dock en säsong vi totalt sett inte är nöjda med då den har innehållit alldeles för få höjdpunkter. Det har också varit ett generellt problem om man bortser från damsidan denna vinter. Resultaten från svensk del har varit alldeles för dåliga och Vasaloppet var långt ifrån bra ur just svensk synvinkel. Man ska säga för vår del att fallhöjden mot tidigare år var väldigt hög då vi haft otroligt bra resultat och bla åkare på pallen på Vasaloppet två år i rad. Det känns dock som om detta kanske var nåt som vi behövde uppleva för att kunna höja nivån inför framtiden och skapa en starkare trupp. Vi tar nu en kortare vila rent fysiskt och drar igång med första läger i början av juni. Det utlovas spännande nyheter och förändringar tills dess så håll till godo!

Trevlig påsk!

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"