Inför Årefjällsloppet

Published on 24 mars, 2017

  • Bob Impola

Efter ett bakslag ifrån sjukdomen, fick Bob inte till det som han velat i Birken. Med vila under veckan och försiktig träning, är han nu på plats här i Åre och kommer köra så hårt kroppen orkar. Oklart hur bra hälsan står sig, men vi är glada att se Bob på startlinjen.

  • Sara Lindborg

Sara fick inte heller till det riktigt i Birken, men med så många stabila insatser i vinter, måste det nästan komma en motgång någon gång under säsongen. Vi har inte fokuserat allt för mycket på det utan blickar nu mot Årefjällsloppet. Sara har lyssnat på kroppen under veckan och tränat varsamt. Vasan & Birken tar verkligen ut sin rätt.

  • Oskar Kardin

Kardin tyckte själv att inte formen fanns riktigt där vid birken, men gjorde ett okey lopp och nu tränat försiktigt under veckan. 2 st topp 15 placeringar senaste 2 loppet för Kardin och gäller att lyssna på kroppen. Säsongen är lång och vi har fortfarande 3 tävlingar kvar, Kardin är fortsatt i god form och jag tror på en bra placering här i Åre.

  • Diskussion vid skidparken

Strukturer, paraffin och rillar diskuteras framför skidparken som ligger i snön. Flertal par skidor finns med, olika märken och upplägg för skidorna. Med febrilt testande och jämförelse, kunde vi få fram minst 2 par till våra 3 åkare, som kommer vara med i sista testet och en av de paren tävlas det på. Vi känner oss trygga.

  • Nya par matchas kontinuerligt.

  • Team Chef Martin Holmstrand med de 3 startande.

  • Oskar & Bob

Kardin ligger på totalranking 15:onde & Bob 26:a, Sara stabilt 4:a. Med 3 lopp kvar, är inga positioner låsta och det finns fortfarande rum för klättring i totalen. Teamet ligger på en 5:e plats och målet är att bibehålla den positionen.

Nu väntar planering, middag och de sista förberedelserna för morgondagens tävling.

 

/ Tom Lindström ( T-W )

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"