Next up – Birken!

Published on 17 mars, 2017

Det börjar dra ihop sig för vinterns kraftprov över fjället mellan Rena och Lillehammer. Fort kommer det med största sannolikhet att gå också! Vi är dock laddade och redo efter en helgs uppehåll efter Vasaloppet så det ska vara under kontroll. Det blir tidig uppstigning som vanligt då det gäller att komma ut och testa skidor på fjället som med stor sannolikhet bjuder på andra förutsättningar än nede på lägre höjd där starten går. För att krydda spänningen ytterligare så visar prognosen också ett eventuellt lätt snöfall strax innan start imorgon.

Som sagt så är det snart två veckor sen vi tävlade i fäders spår och det var så gott som en fullträff för teamet. Hög fart var det i tätklungan som höll ihop under största delen av loppet där en tiger borrade på längst fram i spets. In i Moraparken kom ca 15-20 åkare där Oskar och Bob lyckades kamma hem en 10:e och 13:e plats till slut. 2 killar som sänkte medelåldern markant i absoluta täten. Rasmus hade en tung start men grymt stark avslutning och en riktigt vass tid från Oxberg in till mål där han landade på 72:a plats. Sara hade även hon en lite trögare start men kom in fint i loppet och var stark sista biten och kunde säkra sin första pallplats i Vasaloppet.

Det var inte bara vi i teamet som körde under veckan utan många medarbetare i Serneke och några partners var också aktiverade för fullt under främst Stafettvasan där vi hade flera lag till start.


Inte minst gjorde även Julia sin sista skidtävling som elitaktiv i samband med Tjejvasan. En kropp som säger nej och ett huvud som vill ha nya utmaningar utanför idrotten gör att skidkarriären får ge vika. Vi är väldigt glada att hon gav det en sista chans tillsammans med oss och det har varit givande att ha henne med under denna säsong. Julia kommer leverera i det hon tar sig för, det är vi säkra på!


 / Martin 

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"