Bessemerrullen 

Published on 17 september, 2016

Efter en veckas hårdkörning i Grönklitt så var det dags för ett avslutande fartpass i form av Bessemerrullen i Högbo. Det var ett högklassigt startfält som letat sig dit både på herr respektive damsidan. En relativt flack bansträckning gjorde det svårt att gå ifrån klungan som bildades i herrklassen. Taktiken var från början att två av våra killar skulle göra ett ryck på slutet när man kom in på den lite smalare cykelbanan varav att resterande två skulle bromsa fältet för att sedan låta andra göra dragjobbet för att eventuellt komma ikapp. Detta var lättare sagt än gjort men efter en grym avslutning av samtliga killar så kom alla in bland de 5 bästa. Jens Eriksson var dock inte oväntat riktigt stark och var först i den avslutande spurten. Vi säger stort grattis! 

Sara gjorde tillsammans med Julia en bra träningsvecka och var relativt nerkörd inför dagen men gjorde ändå ett starkt lopp och kunde säkra en andraplats efter Britta Johansson Norgren som var ohotad denna dag. Julia visade fin form under hela veckan men var riktigt sliten sista passet och var smart genom att vila för dagen. 

Team Serneke tackar arrangörerna för en bra och trevlig tävling och ser fram emot en fortsättning och utveckling av arrangemanget. Intresant att man lyckades locka ett större och betydligt vassare startfält än vad som fanns i helgens rullskid-SM på en större ö i Östersjön! 

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"