Team Serneke tackar för sig

Published on 12 maj, 2020

Vintersäsongen 2020 fick ett oväntat snabbt avslut efter Vasaloppet och nu väljer också Team Serneke att avrunda sin långloppssatsning på skidor. Teamet har genomfört fyra säsonger i långloppens egen världscup, Visma Ski Classics, och har bland annat lyckats att ha fyra olika åkare på prispallen under dessa år. Totalseger på herrsidan i sommarens motsvarighet på rullskidor, World Classic Tour, har det också blivit.

– Långlopp är en fantastisk idrott och det är många härliga minnen man kommer att bära med sig från alla dessa år. När vi drog igång denna satsning så var min plan att driva teamet i max fem år men med den rådande situationen i vår omvärld så kändes detta som ett naturligt avslut vilket delades med vår huvudpartner, Serneke. Även om denna säsongs resultat inte motsvarade förväntningarna så är jag väldigt stolt över vår bedrift att lyckas ha både en dam och herråkare på pallen på Vasaloppet vilket var vårt största mål, avslutar teamchef Martin Holmstrand.

– Team Serneke har betytt mycket eftersom det jackar i kärnan i vår kultur så bra säger Catharina Gorthon, Marknadschef på Serneke. Teamet har varit en stolthet för många av våra medarbetare och har bidragit till att fler blivit bitna av längdskidor. Martin och lagmedlemmarna har även ställt upp som vallateam vid Stafettvasan i flera år, nu senast för över 70 Sernekemedarbetare. Vi brinner för hälsa och idrott och det är just vad vårt eget långloppsteam har signalerat både internt på Serneke och ut i föreningslivet. Dessutom har vi haft värdefull input från Team Serneke som professionella skidåkare i planeringen av projekt som Skidome i Prioritet Serneke Arena, Barkarby City samt Fjätervålen.  

Teamet vill rikta ett stort tack till alla åkare, ledare, sponsorer och andra inblandade under dessa år. 

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"