Pressrelease 2017/18

Published on 28 juni, 2017

Efter en första vinter med stora framgångar är nu Team Serneke redo för en ny spännande säsong där laget redan denna helg står på startlinjen i Guide World Classic Tour i norska Kragerø.

Följande åkare är uttagna för säsongen 2017/18
Sara Lindborg, Östersunds SK
Andreas Holmberg, IFK Mora SK
Anders Mølmen Høst, Lyn Ski
Bob Impola, Örebro
Anton Lindblad, Hudiksvalls IF

Sara gjorde sin bästa långloppssäsong under den gångna vintern och var på pallen i både Vasaloppet och Marcialonga och är given inför denna säsong. Bob fick sitt internationella genombrott i samband med La Sgambeda där han kom 5:a och var bästa svenska herråkare. Ett resultat som senare följdes upp med bland annat en 13:e plats i Vasaloppet. Anton Lindblad var även han med under föregående vinter och kommer också nu främst fokusera på de traditionella distanserna denna OS- säsong.

Teamet förstärks nu med både Andreas Holmberg och Anders Mølmen Høst. Andreas gjorde sin bästa säsong som långloppsåkare och visade verkligen sin potential genom en 13:e placering i Marcialonga där han var snabbaste svenska herråkare. Anders Mølmen Høst kommer från det tidigare norska Team Lease Plan och blir en stor tillgång för hela laget med sin höga kapacitet. Anders som förra sommaren delade vinsten i Guide World Classic Tour på rullskidor med Petter Eliassen och har en 3:e plats på Vasaloppet från 2016.

Bob Impola och Andreas Holmberg, båda födda 1992, går in i kampen om Visma Ski Classics rosa tröja som går till bästa åkare under 26 år. Sara och Anders siktar mot den gula västen i totalen.

– Vi har satt ihop en mycket spännande mix med toppåkare, åkare med hög utvecklingspotential och förhoppningsvis nästa generation stjärnor som jag tror stenhårt på. Det är fem ödmjuka individer som alla delar en passion för sin idrott och för att ständigt utvecklas, säger Martin Holmstrand, teamchef i Team Serneke.

Team Serneke följer man på:

www.teamserneke.com och @teamserneke i social medier.

Nästa generation entreprenadföretag

Serneke är en koncern med fokus på bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Bolaget startades 2002 och är redan en av Sveriges största byggkoncerner. Vi erbjuder samma trygghet och kunskap som marknadsledarna, men med mer energi, engagemang och ett modernare synsätt.

Läs mer på www.serneke.se

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"